Omgevingsteam bezig met prestatievergunning

Omgevingsteam Woldwijk
Het Omgevingsteam in actie

In de tweede week van mei is het Omgevingsteam gestart met zijn werkzaamheden. Onder voorzitterschap van Peter Homan hebben inmiddels drie sessies met verschillende initiatiefnemers plaatsgevonden.
Het Omgevingsteam maakt op basis van de gegevens die door de initiatiefnemers worden aangeleverd de vergunningaanvraag klaar voor een hele reeks aan activiteiten op en rond de boerderij Woldwijk.
Door een dergelijke overkoepelende vergunning kan maatwerk geleverd worden bij het verlenen van toestemming voor activiteiten met een beperkte impact en voor activiteiten waar het bouwbesluit moeite mee heeft.
Deze manier van werken is op 29 maart door de raad van Ten Boer goedgekeurd.
In het Omgevingsteam zijn deskundigen met verschillende achtergronden opgenomen: brandweer, toezichthouders en vergunningverleners van de gemeente Groningen, medewerkers van architectenbureau DAAD en een medewerker van adviesbureau Lexnova.

Omgevingsteam
Napraten na één van de bijeenkomsten

Op die manier wordt gegarandeerd dat met alle aspecten rekening gehouden wordt, net als bij een reguliere vergunningverlening.
De verwachting is dat eind juni de prestatievergunning aangevraagd en verleend kan worden. Daarna ligt de vergunning 6 weken ter inzage. Het Omgevingsteam zal daarna een rol spelen bij de handhaving van de vergunning.

Vertel het je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.