Woldwijk in beeld als locatie voor wisselwoningen

Wisselwoningen
Voorbeeld van wisselwoningen (foto: Jan Snel-flexibel bouwen)

Woldwijk is één van de locaties die volgens de gemeente geschikt is om in aanmerking te komen voor zogenaamde wisselwoningen. Deze tijdelijke woningen worden gebouwd om onderdak te bieden aan de bewoners van wie het huis door de Nationaal Coördinator  (NCG) tegen aardbevingen versterkt wordt.

De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners die tijdelijk hun woning moeten verlaten zo dicht mogelijk bij huis een wisselwoning krijgen. Daarom  heeft de gemeente contact opgenomen met de coöperatie Woldwijk om de mogelijkheden voor wisselwoningen te bekijken. De coöperatie huurt voor 20 jaar de grond en de boerderij van de gemeente. Het is nog niet duidelijk om hoeveel tijdelijke woningen het gaat.

Op dit moment bespreekt de NCG met bewoners van de Fazanthof in Ten Boer de versterkingsadviezen voor hun woningen. Als alles volgens planning verloopt begint eind dit jaar de versterking van deze woningen.

Vertel het je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.