Wereldhuiskamer

Onder begeleiding van stichting Mas con Menos is in de zomer van 2018 op Woldwijk een bijzonder gebouw verrezen, namelijk de
Wereldhuiskamer. Een plek waar de wereld elkaar weer kan ontmoeten in huiselijke sferen. Voel je welkom!

In een grote workshop van 8 dagen is de basis van dit gebouw neergezet met veelal natuurlijke en gerecyclede materialen. Zo komen bijvoorbeeld de strobalen, waarmee de muren zijn gebouwd, van het weiland van boer Langereis – die tevens lid is van de coöperatie Woldwijk! Het dak is geïsoleerd met hennep uit Oost-Groningen en al het rondhout komt uit Drenthe. Het gebouw is bijzonder goed geïsoleerd en wordt verwarmd met een grote rocketstove leemkachel met daarin een warmtewisselaar voor de vloerverwarming.  Daarnaast staat er in de keukeneen grote pizzaoven van leem en een houtfornuis voor het koken zonder gas.

Maandelijkse eetcafé
Vanaf medio 2019 wordt er maandelijks een eetcafé georganiseerd in de Wereldhuiskamer en kan iedereen aanschuiven voor een heerlijk maaltje met verse groentes uit de naastgelegen Zelfoogsttuin Ten Boer (www.zelfoogsttuin-tenboer.nl). Het eetcafé zal zo nu en dan gepaard gaan met het kijken van een documentaire, een optreden van een lokaal bandje of een interessante lezing. Schuif gezellig aan!

Feestje, meeting of bijeenkomst?
De Wereldhuiskamer is een inspirerende plek voor bijeenkomsten, meetings en feesten en kan afgehuurd worden voor een dagdeel of meerdere dagen. Catering is ook mogelijk en op een feestje kunnen handgedraaide pizza’s uit de leemoven natuurlijk niet ontbreken! Voor meer info en tarieven kunt u een mailtje sturen naar Staatjevrij@gmail.com.