StaatjeVrij

StaatjeVrij is een proeftuin voor samenvoorzienend leven en ecologisch bouwen.

Een woon-werk gemeenschap met verschillende leeftijden en interesses, maar met als gemeenschappelijke deler de wens om een mooie plek te creëren die inspireert tot gezondere en mooiere vormen van samen leven.

Sinds de start in 2018 is er een buitenplaats gebouwd met pizzaoven en leemkachel, een grote ecologisch gebouwde groepsruimte van strobalen (De Wereldhuiskamer) en is er de Zelfoogsttuin (www.zelfoogsttuin-tenboer.nl).

Elke tweede zaterdag van de maand organiseren we een eetcafé waar je vanaf 17.30 welkom bent (wel even aanmelden op staatjevrij@gmail.com) om mee te eten. Betaling is op donatie; je betaalt zoveel als je het waard vond.

Het laatste weekend van augustus organiseert StaatjeVrij/Mas con Menos het Aardbeverfestival. Van oorsprong een reünie van deelnemers aan workshops van Mas con Menos, nu steeds meer een Woldwijkfestival voor bewoners, vrienden, kennissen en dorpsbewoners.

StaatjeVrij een afgeleide van Stichting Mas con Menos (www.masconmenos.nl). Mas con Menos (Spaans voor ‘meer met minder’) is een internationaal bouwcollectief bestaande uit enthousiaste bouwers met als gemeenschappelijke factor een fascinatie voor zelfvoorzienend en vrij leven. Samen maken we meer met minder onder de naam Mas con Menos. Invloeden uit verschillende landen komen terug in onze creaties en of het nu gaat om het maken van een compleet zelfvoorzienend strobalenhuis, brood/pizza oven of een eco-sauna, door ons brede netwerk en ervaring is er veel mogelijk.

Mas con Menos maakt bio-constructies die getypeerd worden door het gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen en die samenwerken met de natuur.

Mas con Menos leeft en woont nomadisch en is altijd op zoek naar projecten met een bijzonder karakter om gezondere manieren van samen leven te ontwikkelen. Dit doen wij in de vorm van workshops waarin opgedane kennis en theorie gelijk wordt omgezet naar ervaring in de praktijk. 

Mas con Menos is opgericht om onze fascinatie voor natuurlijke manieren van wonen en leven te delen met andere mensen in de vorm van workshops die toegankelijk zijn voor iedereen. De gedachte achter Mas con Menos opent een eenvoudige deur naar vrijheid – waarin we vrij wonen en vrij leven.

Samen maken we meer met minder.

Meer informatie over Mas con Menos op hun website: masconmenos.nl