De boerderij Hoeve Dijkshorn

Hoeve Dijkshorn

Geschiedenis

De boerderij Dijkshorn is gebouwd in 1861. Tenminste…., een deel van de boerderij. Maar wil je meer weten over de (bouw)geschiedenis en de historische waarde van de boerderij dan kun je hier een mooi onderzoek lezen van Claudia Versloot. Sinds 2018 is de boerderij een gemeentelijk monument. Een korte beschrijving van waarom dat is, vind je hier.

Versterking in 2023

Maar terug naar het heden en de toekomst. Ergens in 2023 begint de NCG met het versterken van de boerderij. Samen met de CV Woldwijk en de gemeente is daar een plan voor gemaakt. De boerderij wordt niet alleen versterkt, ook wordt de aardbevingsschade hersteld en wordt de boerderij opgeknapt. Elke deelnemende partij levert daaraan zijn deel en het resultaat wordt hopelijk een prachtig opgeknapte boerderij. Daarna is de boerderij klaar om gebruikt te worden voor allerlei activiteiten. Welke precies en hoe dat georganiseerd moet gaan worden, daar denken we nu over na.

Denk of doe je mee?

Duidelijk is dat de bestemming moet passen bij de doelstellingen van Woldwijk. Dat betekent dat er aandacht voor duurzaamheid moet zijn en dat de boerderij ook een bijdrage moet leveren aan het dorpsleven in Ten Boer. Beide aspecten kunnen op allerlei manieren vormgegeven worden. We zoeken mensen en/of organisaties die belangstelling hebben voor de exploitatie van de boerderij of voor een plek in de boerderij wanneer hij versterkt is. Ook wanneer je op een andere manier wilt meedenken of meehelpen ben je welkom om contact met ons op te nemen. Heb je tips, suggesties of wensen? Daarvoor geldt hetzelfde. Laat het ons weten op emailadres info@woldwijk.nl of neem contact op met Jan Does op telefoonnummer 06-21904210 of emailadres jandoes@132co.nl of Aniek Panman op 06-57629413 of emailadres aniekpanman@outlook.com

De “evenementenschuur”