Contact

Je kunt contact opnemen met de coöperatie Woldwijk via het algemene emailadres info@woldwijk.nl
Hieronder staan alle betrokkenen bij Woldwijk, bij sommige staat een emailadres, website of Facebookpagina vermeld, zodat je rechtstreeks contact op kunt nemen.
Meer informatie over Woldwijk vind je in het jaarverslag over 2019.

Bestuur

Het bestuur van de coöperatie Woldwijk bestaat uit drie leden. Twee leden, Henk Kooistra en Jan Borkent, zijn lid van de coöperatie, Annemarieke Aarts is extern bestuurslid.

Henk Kooistra
Henk Kooistra

Voorzitter

Jan Borkent
Jan Borkent

Penningmeester

Annemarieke Aarts
Annemarieke Aarts

Secretaris

Taakgroepen

Het bestuur wordt ondersteund door vier taakgroepen, die elk een coördinator hebben.

Jan Does
Jan Does

Taakgroep strategie.

De taakgroep strategie ondersteunt het bestuur bij het algemene beleid van de coöperatie en is het eerste aanspreekpunt voor nieuwe initiatieven die zich willen vestigen op Woldwijk.

Jan Borkent
Jan Borkent

Taakgroep financiën

De taakgroep financiën houdt zich bezig met de financiën van de coöperatie: de boekhouding, de begroting en jaarrekening en het financieel beleid. De taakgroep bestaat naast Jan Borkent uit Willem Huisman (de boekhouder van de coöperatie), Peter Kiers en Annie Postma.

Peter Homan

Taakgroep fysiek beheer

De taakgroep fysiek beheer ondersteunt het bestuur bij alles wat met de fysieke ruimte op Woldwijk te maken heeft: dagelijks onderhoud, ruimtelijke inrichting, vergunningen en veiligheid. De groep bestaat naast Peter uit Rox Menses en Sieger de Vries en wordt ondersteund door terreinmeester Gert Kattenberg.

Annie Postma
Annie Postma

Taakgroep communicatie

De taakgroep communicatie houdt zich bezig met de externe communicatie en het organiseren van kleine en grotere evenementen. De taakgroep bestaat verder uit de leden Paula den Hoed, Simon Wijma, Alieke de Jong en wordt ondersteund door de reflectieteamleden Peter Boon en Theo de Wit en contactambtenaar Jesse van der Laan.

Reflectieteam

Het reflectieteam is een onafhankelijke groep inwoners van de voormalige gemeente Ten Boer die de coöperatie gevraagd en ongevraagd advies geeft. Meer over het reflectieteam op hun eigen pagina.

Peter Boon
Peter Boon

Voorzitter

Theo de Wit
Theo de Wit

Secretaris

Vadan de Bruijn
Vadan de Bruijn

Lid

Helma Overeem

Lid

Piet Haanstra

Lid

Staatjevrij

Staatjevrij is een proeftuin voor samenvoorzienend leven en ecologisch bouwen. Op Woldwijk hebben ze de buitenplaats en de Wereldhuiskamer gebouwd en zijn ze eigenaar van de zelfoogsttuin. Staatjevrij is voortgekomen uit het collectief Mas con Menos.

Sieger de Vries
Sieger de Vries
Jeroen Vriezema
Jeroen “Joep” Vriezema
arjendewitte
Arjen de Witte

Tuinman zelfoogsttuin

Tiny House-coöperatie

De bewoners van het tinyhouseveld hebben een eigen website, daar vind je alle informatie. Ook op deze website hebben ze een eigen pagina.

Paula den Hoed
Paula den Hoed
Gerard Ruiter
Gerard Ruiter
Rox Menses
Rox Menses

Energiecoöperatie Ten Boer

De energiecoöperatie Ten Boer neemt deel aan de coöperatie door het gebruik van het dak van één van de schuren. Het ligt vol met 177 zonnepanelen die lokaal energie opwekken die lokaal wordt gedistribueerd door Energie van Ons. Ook de ECTB heeft een eigen website.

Jan Borkent
Jan Borkent

Secretaris/penningmeester ECTB

Laurens Mengerink

Vaste vertegenwoordiger van de ECTB-leden

Hans Schraa

Voorzitter van de ECTB

Agrarisch natuurbeheer Kooistra/Langereis

De agrariërs Henk Kooistra en Adrian Langereis beheren een groot deel van het weidegebeid van Woldwijk. Ze geven daarbij aandacht aan oa weidevogels.

Henk Kooistra
Henk Kooistra
Adrian Langereis
Adrian Langereis

Contactpersonen gemeente Groningen

De coöperatie heeft een aantal contactpersonen bij de gemeente Groningen. Belangrijk voor ons zijn o.a. de voorzitter van het Omgevingsteam en onze vaste contactambtenaar.

Kees Martena

Voorzitter Omgevingsteam

Het Omgevingsteam is het VTH-team van de gemeente Groningen dat speciaal voor Woldwijk is samengesteld. Ze beoordelen plannen en toetsen die aan de vergunningen. In het team zit bv. ook iemand van de brandweer en een landschapsdeskundige

Jesse van der Laan
Jesse van der Laan

Contactambtenaar en lid van het gebiedsteam Ten Boer

De coöperatie heeft een vast eerste aanspreekpunt bij de gemeente Groningen. Daarnaast is Jesse lid van het gebiedsteam Ten Boer, zodat ook daarmee de lijnen kort zijn.

19 antwoorden op “Contact”

 1. Beste mensen ,
  Ik zoek tijdelijk een woning. Nu leek me de woning aan de wolddijk 7 erg geschikt. Op dit moment staat deze leeg. Naast de huur zou ik de woning ook zeer zeker weer een leervaren uitstraling kunnen geven. Voor u organisatie leuk en mij helpt u uit de brand.
  Ik hoop dat u openstaat voor mijn idee. Ik sta ervoor open om eventuele vragen persoonlijk toe te lichten.

  Vriendelijke groet, marlet verbree

  1. Beste Marlet,

   Excuses dat het even duurde voor we je bericht beantwoorden. Het huis aan de Wolddijk 7 staat inderdaad sinds kort leeg. Dat komt omdat de gemeente de gebruikersovereenkomst met de vorige bewoonster heeft beeindigd. Het huis is niet meer bewoonbaar in de staat waarin het nu is (het leidt bv. tot gezondheidsklachten) en het wordt niet weer opgeknapt, omdat dat het geld niet waard is. Voorlopig wordt het gebruikt als opslagplaats, werkplaats etc. En waarschijnlijk wordt het op termijn gesloopt.

 2. Best teamWoldijk

  Ik schrijf namens de groep Tiny House MiddenDelfland. Wij hebben een akkoord voor een project in Den Hoorn, Zuid Holland, voor een kavel met 10 huisjes, en zijn nu in samenwerking met de gemeente in gesprek over de invulling en benodigde vergunningen.
  Wij zijn zeer geïnteresseerd om van jullie traject te leren en vroegen ons af of wij de onlangs afgegeven prestatievergunning zouden mogen inzien als voorbeeld voor de gemeente MiddenDelfland. Het zou het proces hier wellicht erg kunnen versnellen aangezien de gemeente echt heel weinig idee heeft nog hoe handig te beginnen en met de regelgevend om te gaan, met betrekking tot omgevingswet etc. En ook wij ondergaan een erg stijle leercurve momenteel.

  Ik heb tevergeefs online gezocht naar dit document – tot aan raadsvergaderingen en notulen toe – dus hoop ik dat ik volgens deze weg toch een goeddoordacht vergunningsvoorbeeld zou kunnen inzien om die als basis voor de gesprekken en regelgevend in MiddenDelfland te gebruiken.

  Ik zal deze vraag ook per email versturen, en hoop natuurlijk dat jullie ons kunnen helpen.

  Vriendelijke groet
  Pauline

 3. Goedenavond,

  Welke stappen moet ik nemen om in aanmerking te komen voor een woonplek?
  Misschien kunt u me in contact brengen met de juiste persoon.

  Alvast dank!

  Groeten Yvonne

 4. Hallo,

  Ik zoek een plek voor Yurt. Wat zijn de mogelijkheden?
  Het lijkt me geweldig al dat bij jullie kan is dat mogelijk
  bij jullie. Ik ben een alleenstaande man van 40 en heb
  een baan gekregen in Groningen. Laat maar weten wat
  er mogelijk is.

  Met vriendelijke groeten,

  Peter

  1. Beste Peter, het emailadres waarop je reageert geeft een foutmelding, wil je een goed emailadres hier doorgeven, dan reageert iemand per mail. vr. gr.

 5. Hallo ik ben Peter die dolgraag een plek voor een yurt of een blokhut wil hebben. Ik heb mijn email adressen door gegeven maar nog geen bericht gehad. Zie Peter Mulder 20 juni

 6. Hallo ik ben jan-Willem schipper
  Ik had al een mail verzonden naar jullie mailadres.
  Maar Welke stappen moet ik nemen om in aanmerking te komen voor een woonplek?
  Misschien kunt u me in contact brengen met de juiste persoon.
  groet Jan-Willem

  1. Jan-Willem, je mail is ongeveer een week geleden doorgestuurd naar de Tiny Housewerkgroep. Ik ga er vanuit dat je snel van hen hoort.

 7. geïnteresseerd in project Tiny houses hoe krijg ik meer info via jullie of via de gemeente ten boer. ik wil graag participeren en zelf bouwen

 8. Beste teamWoldwijk,

  Ik ben erg geïnteresseerd in het project Tiny houses. Graag zou ik in contact met jullie komen over de mogelijkheden. Ik woon zelf in Groningen dus kan ook een keer langskomen.

  Met vriendelijke groet,

  Wouter van Beek

 9. Lijk mij heel fijn om in deze leefgemeenschap te wonnen
  zijn er ook huur woningen zo ja dan wil ik graag een rondleiding
  krijgen.
  Wanneer zijn de rondleidingen ?

  Vriendelijke groet
  Nieki

  1. Beste Nieki,
   Er zijn geen huurwoningen op Woldwijk. Er is een kleine tinyhousegemeenschap en er woont een groep mensen in drie yurts. Er is nog wel ruimte voor meer bewoning, maar je zult dan zelf met een plan moeten komen en het zelf realiseren (al is er altijd wel wat hulp mogelijk). Je kunt altijd contact opnemen met de Tiny House groep via hun website tinyhousewoldwijk.nl
   Op zaterdag 27 juni is er weer een open dag, dan zijn er ook altijd rondleidingen. Hou onze website en Facebookpagina in de gaten of geef je op voor onze emailnieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Vriendelijke groet, Annie

 10. No more paying tons of cash for expensive online ads! I can show you a system that needs only a tiny payment and delivers an almost endless amount of traffic to your website

  To find out more check out our site here: https://bit.ly/adpostingfast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.