Contact

Je kunt contact opnemen met de coöperatie Woldwijk via het algemene emailadres info@woldwijk.nl
Hieronder staan alle betrokkenen bij Woldwijk, bij sommigen staat een emailadres, website of Facebookpagina vermeld, zodat je rechtstreeks contact op kunt nemen.
Meer informatie over Woldwijk vind je in het jaarverslag over 2020.

Bestuur

Het bestuur van de coöperatie Woldwijk bestaat op dit moment uit drie leden. Jan Borkent is, via de ECTB, lid van de coöperatie, Annemarieke Aarts is extern bestuurslid, Simon Wijma is, via Stichting Landjegoed, lid van het bestuur.

Jan Borkent
Jan Borkent

Penningmeester

Annemarieke Aarts
Annemarieke Aarts

Voorzitter

Simon Wijma

Secretaris

Taakgroepen

Het bestuur wordt ondersteund door vier taakgroepen, die elk een coördinator hebben.

Jan Does
Jan Does

Taakgroep strategie.

De taakgroep strategie ondersteunt het bestuur bij het algemene beleid van de coöperatie en is het eerste aanspreekpunt voor nieuwe initiatieven die zich willen vestigen op Woldwijk.

Jan Borkent
Jan Borkent

Taakgroep financiën

De taakgroep financiën houdt zich bezig met de financiën van de coöperatie: de boekhouding, de begroting en jaarrekening en het financieel beleid. De taakgroep bestaat naast Jan Borkent uit Willem Huisman (de boekhouder van de coöperatie), Peter Kiers en Annie Postma.

Vacature

Taakgroep fysiek beheer

De taakgroep fysiek beheer ondersteunt het bestuur bij alles wat met de fysieke ruimte op Woldwijk te maken heeft: dagelijks onderhoud, ruimtelijke inrichting, vergunningen en veiligheid.

Annie Postma
Annie Postma

Taakgroep communicatie

De taakgroep communicatie houdt zich bezig met de externe communicatie en het organiseren van kleine en grotere evenementen. De taakgroep bestaat verder uit de leden Marjan Borgers en Ellen van der Linden en de reflectieteamleden Peter Boon en Theo de Wit. De werkgroep wordt ondersteund door projectondersteuner Jeanine Veen.

Reflectieteam

Het reflectieteam is een onafhankelijke groep inwoners van de voormalige gemeente Ten Boer die de coöperatie gevraagd en ongevraagd advies geeft. Meer over het reflectieteam op hun eigen pagina.

Peter Boon
Peter Boon

Voorzitter

Theo de Wit
Theo de Wit

Secretaris

Vadan de Bruijn
Vadan de Bruijn

Lid

Helma Overeem

Lid

Piet Haanstra

Lid

Staatjevrij

Staatjevrij is een proeftuin voor samenvoorzienend leven en ecologisch bouwen. Op Woldwijk hebben ze de buitenplaats en de Wereldhuiskamer gebouwd en zijn ze eigenaar van de zelfoogsttuin. Staatjevrij is voortgekomen uit het collectief Mas con Menos.

Sieger de Vries
Sieger de Vries
Jeroen Vriezema
Jeroen “Joep” Vriezema
arjendewitte
Arjen de Witte

Tuinman zelfoogsttuin

Tiny House-coöperatie

De bewoners van het tinyhouseveld hebben een eigen website, daar vind je alle informatie. Ook op deze website hebben ze een eigen pagina.

Paula den Hoed
Paula den Hoed
Gerard Ruiter
Gerard Ruiter
Rox Menses
Rox Menses

Energiecoöperatie Ten Boer

De energiecoöperatie Ten Boer neemt deel aan de coöperatie door het gebruik van het dak van één van de schuren. Het ligt vol met 177 zonnepanelen die lokaal energie opwekken die lokaal wordt gedistribueerd door Energie van Ons. Ook de ECTB heeft een eigen website.

Jan Borkent
Jan Borkent

Secretaris/penningmeester ECTB

Laurens Mengerink

Vaste vertegenwoordiger van de ECTB-leden

Hans Schraa

Voorzitter van de ECTB

Agrarisch natuurbeheer Kooistra/Langereis

De agrariërs Henk Kooistra en Adrian Langereis beheren een groot deel van het weidegebeid van Woldwijk. Ze geven daarbij aandacht aan oa weidevogels.

Henk Kooistra
Henk Kooistra
Adrian Langereis
Adrian Langereis

Contactpersonen gemeente Groningen

De coöperatie heeft een aantal contactpersonen bij de gemeente Groningen. Belangrijk voor ons zijn o.a. de voorzitter van het Omgevingsteam en onze vaste contactambtenaar.

Kees Martena

Voorzitter Omgevingsteam

Het Omgevingsteam is het VTH-team van de gemeente Groningen dat speciaal voor Woldwijk is samengesteld. Ze beoordelen plannen en toetsen die aan de vergunningen. In het team zit bv. ook iemand van de brandweer en een landschapskundige

Jesse van der Laan
Jesse van der Laan

Contactambtenaar en lid van het gebiedsteam Ten Boer

De coöperatie heeft een vast eerste aanspreekpunt bij de gemeente Groningen. Daarnaast is Jesse lid van het gebiedsteam Ten Boer, zodat ook daarmee de lijnen kort zijn.

6 antwoorden op “Contact”

 1. Beste meneer/mevrouw,
  Toevallig hoorde ik zojuist over Tiny House Woldwijk van een buurman die daar een tiny house bouwt. Wat een fantastisch initiatief! Jammer dat het eerder aan mijn aandacht is ontsnapt,.. Ik woon in Groningen, maar ik ben al enige tijd geïnteresseerd in een andere, meer milieubewuste manier van wonen. Ik zou graag op de hoogte blijven en dus in ieder geval de nieuwsbrief ontvangen.
  Hartelijk dank alvast,
  met vriendelijke groet,
  Elly Weistra

 2. Dag Peter,
  Ken jij me nog? Arno (Lücht)…
  We hebben een leuke tijd op de Hanze gehad! Ik was in de zomer toevallig in de buurt en sprak iemand die jou kende.

  Hoe is het met jou?

  Groet,

  Arno.

  0049 160 96077395 (Oldenburg)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.