Woldwijk presenteert project bij Proeftuin Omgevingswet

Jan Does houdt zijn presentatie
Jan Does houdt zijn presentatie

Op donderdag 14 juni togen Jan Does  (132co) en Peter Homan (voorzitter OT) naar Utrecht. Daar werd een uitwisselingdag gehouden van de Proeftuin Omgevingswet. Woldwijk is één van die proeftuinen en regelmatig worden bijeenkomsten in het land gehouden waar de verschillende deelnemende projecten informatie, kennis en ervaringen kunnen uitwisselen met elkaar en met diverse experts op het gebied van ruimtelijke regelgeving. Hoewel het gaat om en over initiatieven “van onderop” blijkt in de praktijk dat de meeste bezoekers van de bijeenkomsten vertegenwoordigers van overheden zijn.  Door de vertegenwoordigers van Woldwijk is dit in Utrecht aan de orde gesteld en is afgesproken een volgende keer meer gericht op de initiatieven te zullen uitnodigen.

Peter Homan aan het woord
Peter Homan aan het woord

Afgelopen donderdag vond de bijeenkomst in Utrecht  dus plaats. Woldwijk was gevraagd om een presentatie te geven, m.n. over hoe de huidige ruimtelijke regelgeving in Woldwijk is toegepast, welke alternatieven gevonden zijn (prestatievergunning en Omgevingsteam) en hoe de ervaringen daarmee zijn.
Dit leverde de vertegenwoordigers van Woldwijk de eretitel “de anarchisten van het noorden” op.
Iedereen die bezig is met de regelgeving op en rond Woldwijk weet dat dat een iets te enthousiaste kwalificatie is  🙂

De presentatie die Jan en Peter hielden vind je hier:
JD 180613 voordracht 1406

Vertel het je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.