Energie Coöperatie Ten Boer ècht van start

De omvormers
De omvormers

Op 19 juni werd het startsein gegeven voor de productie van duurzame energie op Woldwijk. De geïnstalleerde 177 panelen leveren het komende jaar ruim 40.000 kWh.  15 deelnemers, particulieren en bedrijven,  uit de gemeente Ten Boer doen mee. De grootste deelnemer neemt 35 zonparticipaties af, de kleinste 2. Binnen het systeem PostCodeRoos profiteren ze allemaal van de teruggave energiebelasting, zo’n €0,12 per kWh in 2018. Het geschatte rendement op de investering van €99 per zonparticipatie bedraagt zo’n 7%.

De panelen
De panelen

De installatie werd gedaan door de vier gezamenlijke installateurs uit de gemeente Ten Boer. De Energie Coöperatie Ten Boer (ECTB) streeft ernaar ondernemers uit de eigen gemeente zoveel mogelijk te laten profiteren van haar initiatieven. Voor en door de gemeenschap is het motto.

Inmiddels is er een groeiende wachtlijst van potentiële deelnemers. De ECTB is bezig na te gaan waar een geschikte locatie is om haar tweede project op zo kort mogelijke termijn te starten.

De teller
De teller

De nu zichtbare aanwezigheid van de ECTB in het gebied Woldwijk draagt bij aan de doelstellingen van de Coöperatieve Vereniging Woldwijk: duurzaamheid promoten en iets voor de gemeenschap betekenen.

Vertel het je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.