Dorpswethouder opnieuw naar Woldwijk

De zelfoogsttuin

Na een korte eerste kennismaking op 28 februari jl. bracht dorpswethouder Inge Jongman donderdag 18 april opnieuw een bezoek aan Woldwijk en nu wat langer. Ook stond er een overleg met het bestuur van de coöperatie Woldwijk op het programma.

Maar natuurlijk was er eerst een rondleiding over het terrein en langs de diverse initiatieven, want dat maakt het best duidelijk wat Woldwijk is en wil zijn.
De tiny houses had wethouder Jongman in februari al bewonderd en ook sprak ze toen met Rox en Paula, de initiatiefnemers van het tiny house-project. Deze keer was de zelfoogsttuin het startpunt en daarna was de boerderij aan de beurt met de zonnepanelen van de ECTB, de meewerkplaats van Staatje Vrij en de mooie grote schuur waar evenementen kunnen plaatsvinden.

Een kijkje in een yurt

Een bijzonder en bekend plekje is de rocketstove met pizza-oven achter de boerderij en na bezichtiging van een yurt en een gesprekje met een bewoonster van een yurt ging het naar de laatste aanwinst van Woldwijk: de wereldhuiskamer, een gemeenschapsgebouw van leem en stro met ook hier een pizza-oven en een rocketstove.

De wereldhuiskamer

De wereldhuiskamer was ook de plek waar vervolgens verder werd gesproken over Woldwijk en de ontwikkelingen rond Woldwijk: de wisselwoningen, nieuwe initiatieven, de pilot omgevingsplan. Maar ook de geschiedenis kwam aan bod: de verandering van woningbouwlocatie naar agrarisch gebied door de financiele crisis, het initiatief van de gemeente om iets bijzonders met het gebied te doen, de oplossingen rond bestemmingplan en vergunningen en de samenwerkingsrelatie tussen gemeente en coöperatie.
Wethouder Jongman was al goed op de hoogte van de geschiedenis van het gebied en de coöperatie en was erg geinteresseerd in alle ontwikkelingen.

Vertel het je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.