11 mei: Open tuindag

Het is je misschien al opgevallen dat de tuin er dit jaar heel anders uit ziet dan de afgelopen jaren. Sinds begin dit jaar neemt tuinman Arjen de zelfoogsttuin onder handen en het verschil mag er zijn! De tuin ziet er netjes uit en veel gewassen zijn al goed aan het groeien met dit mooie voorjaar.

Tuinder Arjen

Op de open tuindag op 11 mei kun je dit alles met eigen ogen bewonderen. Kom je bij ons een kijkje nemen op de nieuwe tuin? Wij zorgen voor koffie/thee, limonade en wat lekkers. Er is een rondleiding, je kunt meer informatie krijgen over een lidmaatschap en strippenkaart of gewoon even rondstruinen.

Wat is een zelfoogsttuin?

Als lid kun je wekelijks onbespoten groentes komen oogsten, rechtstreeks van het veld, dus altijd vers. Elke week zijn er zo’n 7 verschillende groentes beschikbaar en een lidmaatschap is voor 2 personen. Elke week krijg je per mail een oogstbericht en met behulp van de vlaggetjes op de tuin zie je makkelijk welke groentes er te oogsten zijn.

Wat kost dat?

Verse groente van de tuin

Een jaarlidmaatschap kost 250 euro en daarmee oogst je ±30 weken, oftewel zo’n 8 euro per week. Óf neem een 10-rittenkaart voor 100 euro. Daarmee kun je 10 keer oogsten wanneer het jou uitkomt.

Waarom een zelfoogsttuin?

Veel van ons voedsel komt van onnodig ver weg, is vaak bespoten met allerlei chemicaliën en de boer die er hard voor werkt krijgt veelal onderbetaald onder de druk van handelaren en supermarkten. Een zelfoogsttuin brengt de afstand tussen boer en consument weer terug tot fietsafstand met verse en onbespoten groentes. De oogst wordt eerlijk verdeeld onder alle leden en de boer weet vooraf wat zijn inkomsten zijn. Er is genoeg voor iedereen en door de groentes per week vers te oogsten is er ook minder verspilling.

Doet jij dit jaar ook mee ?

Meer info op www.zelfoogsttuin-tenboer.nl of kom langs op de open dag op zaterdag 11 mei (tussen 9.00 en 17.00 uur).

Vertel het je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.