“Buurstraat” Roggeneed bezoekt Woldwijk

Niet iedereen in Ten Boer weet wat er op Woldwijk gebeurt, kent de geschiedenis  of weet wat er in de toekomst allemaal mogelijk is. Om daar wat meer over te vertellen is door een aantal betrokkenen bij Woldwijk het initiatief genomen om Ten Boer per straat of per “wijk” kennis te laten maken met Woldwijk.

Gisteren, zaterdag 28 oktober, was de eerste straat aan de beurt, de Roggeneed. Reflectieteamvoorzitter Peter Boon had het initiatief genomen om zijn eigen straat, grenzend aan Woldwijk, als eerste nader kennis te laten maken met Woldwijk.

Peter Boon, voorzitter van het reflectieteam
Peter Boon, voorzitter van het reflectieteam

Een kleine twintig bewoners van de Roggeneed kreeg tijdens de duurzaamheidsmarkt een inleiding Woldwijk. Verschillende betrokkenen vertelden iets over Woldwijk en alle leden van de coöperatie waren ook met een stand aanwezig op de markt.
Verder was er aandacht voor de geschiedenis van het gebied, de rollen en taken van bv. het bestuur, het reflectieteam en het omgevingsteam, de regelgeving die op het gebied van toepassing is en natuurlijk voor de verschillende initiatieven die er op het moment een plek vinden.

Peter Homan, vz omgevingsteam
Peter Homan, voorzitter van het omgevingsteam

Daarna was het tijd voor een rondleiding, waarbij ook een kijkje in een heuse yurt kon worden genomen, en het bezoek werd afgesloten met een drankje en pizza uit de pizza-oven van Mas con Menos.

Vertel het je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.