Duurzaamheidsmarkt goed bezocht

de jongens van de windenergie
Met virtual reality werd het gesprek gevoerd over windenergie

Vandaag, zaterdag 28 oktober, werd er in de boerderij Woldwijk een duurzaamheidsmarkt gehouden, georganiseerd door de Fair Trade Werkgroep Ten Boer.
Ondanks het koude en natte weer werd de markt goed bezocht. De meer dan 20 standhouders hadden over belangstelling niet te klagen.  De combinatie met de uitreiking van de prijs voor de duurzaamste ondernemer Ten Boer 2017 en het bezoek van de bewoners van de Roggeneed in Ten Boer, één van de straten die direct grenzen aan Woldwijk, leverde nog extra bezoekers op.

De markt

Petra van het energieloket
Petra Hof van het Energieloket is ook present

De stands bestreken verschillende gebieden: voedsel (bv. de Wereldwinkel, de Zelfoogsttuin en de oesterzwammenfoodtruck), energie (het Energieloket, info over windenergie, de ECTB) en duurzaam bouwen en leven (bv. Infodubo, Tiny House Noord). Daarnaast kon je je eigen smoothie bij elkaar fietsen, appeltaart eten van Yammiesmith, naar een composttoilet en nog veel meer.

Duurzaamste ondernemer

de winnaars: Adrian en Annely van Koe & Jij
Adrian, Annely en hun oudste zoon nemen de prijs voor de duurzaamste ondernemer in ontvangt

Aan het eind van de markt werd de prijs voor de duurzaamste ondernemer van Ten Boer uitgereikt. Uit de aangemelde ondernemers was een top drie gekozen op basis van schriftelijke informatie. Op deze markt mocht de top 3 zich presenteren. Uiteindelijk werd Koe&Jij de winnaar, Coop Ten Boer werd tweede (na een derde plaats in 2015) en Houthandel Reinders uit Ten Post derde.
De vorige duurzaamste ondernemer, biologische boer Piet van Zanten uit Garmerwolde, was aanwezig om te kijken wie zijn opvolger zou worden.
De winnaars, Adrian en Annely Langereis van Koe&Jij, kregen de wisseltrofee van Maria Koijck en een award voor aan de muur.

Vertel het je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.