Woldwijk 2e proeftuin Omgevingswet

18meibijeenkomstomgevingswetExperimentele en innovatieve projecten als Woldwijk lopen vaak aan tegen de huidige wet-en regelgeving.
Met deelname aan de proeftuinen Omgevingswet van de rijksoverheid kan een gemeente alvast ervaring opdoen met het denken en werken zoals dat verwacht wordt onder de nieuwe Omgevingswet.
Deze wet treedt waarschijnlijk in werking in 2019 of 2020 en geeft meer ruimte voor initiatieven uit de samenleving.
De status van proeftuin biedt de deelnemende gemeente deskundigheid en ervaring van een expertteam waardoor het hele ruimtelijke en vergunningenproces in een versnelling kan worden gebracht.
De gemeente Ten Boer is in gesprek gegaan met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu om te kijken in hoeverre Woldwijk in aanmerking komt voor de status van proeftuin Omgevingswet en inmiddels is duidelijk dat Woldwijk de tweede proeftuin Omgevingswet wordt! Binnenkort zullen ook de formele stappen daarvoor gezet worden.

Hieronder bij dit bericht het verslag van Jan Does van 132.co van een bijeenkomst in Gouda op 18 mei waar een kennisdelingsbijeenkomst was van andere projecten die hulp krijgen van het Ministerie van I&M.

Kennisuitwisselingsbijeenkomst I&MProeftuin

Vertel het je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.