SDG-predicaat voor Mas con Menos

Vanmiddag was er een feestelijke bijeenkomst op Woldwijk. Mas con Menos kreeg het SDG-predicaat. SDG staat voor Sustainable Development Goals. Er zijn er 17 en ze zijn door alle landen die bij de Verenigde Naties zijn aangesloten onderschreven. Mas con Menos heeft bijgedragen aan een aantal van die Global Goals, zoals duurzame productie en consumptie, kennisdelen en eerlijke en sociale economische groei. Mevrouw Sandra Pellegrom van het ministerie van Buitenlandse Zaken was naar Ten Boer gekomen om het predicaat uit te reiken. Ook SDG-coördinator Groningen-Drenthe Anita van der Noord was aanwezig en ook wethouder Mirjam Wijnja van de gemeente Groningen was naar Woldwijk afgereisd om bij de uitreiking te zijn. Daarnaast waren er leden van de Tenboerster Global Goalswerkgroep en van het gebiedsteam Ten Boer. Voorafgaand aan de uitreiking kon er genoten worden van de beroemde Woldwijkpizza’s en kregen de gasten een toelichting op het werk van Mas con Menos. De bijeenkomst werd afgesloten met een korte rondleiding over het terrein, waarbij de nieuwe huiskamer van Landjegoed werd bekeken: een goed voorbeeld van een gebouw zoals dat door Mas con Menos wordt gerealiseerd.

Vertel het je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.