Kennismaking nieuwe leden omgevingsteam

Dinsdag 7 januari heeft de CV vier leden van het nieuwe Omgevingsteam (OT) ontvangen in de Wereldhuiskamer: Froukje Boutsma, Joop Manuhutu, Hans Goslinga en Kees Martena. Het OT is de gemeentelijke instantie die formeel toestemming verleent aan initiatieven die de leden van de CV ontplooien. Daarvoor toetst het OT initiatieven op constructieve- en brandveiligheid, op gezondheid en op ruimtelijke kwaliteit. De CV experimenteert met nieuwe vormen van bouwen, wonen en werken en worden grenzen verkend. Maar uiteindelijk moet het wel maatschappelijk verantwoord blijven. En aan de basiseisen van veiligheid en gezondheid voldoen. Daar waakt het gemeentelijk OT over. 

helofytenfilter omgevingsteam
Het OT bekijkt het helofytenfilter in aanbouw

Dat vergt wel iets van de gemeentelijke toetsers en handhavers. Wat er op Woldwijk gebeurt is niet alledaags. Maar tijdens de kennismaking bleek dat de leden van het OT – die doorgaans wel voor hetere vuren staan – het project Woldwijk open en met belangstelling tegemoet treden. Actief ook tips en trucs meegeven om te streven naar minder regels, meer gezamenlijke verantwoordelijkheid.

De CV greep de kennismakingsbijeenkomst aan om de door haar aangetrokken terreinmeester te introduceren: Gert Kattenberg. Hij zal namens de CV de ogen en oren van het OT zijn. En hij staat de CV-leden bij om binnen de regels van verleende toestemmingen te kunnen blijven opereren. 

omgevingsteam tiny house
Het omgevingsteam beoordeelt een tiny house in aanbouw

De CV en het OT stellen voor 2020 een agenda op voor een zes wekelijks bezoek aan Woldwijk. Om samen te leren van hoe het misschien ook anders kan bij het gunnen van bouwinitiatieven. Om samen ook de bouwstenen te ontwikkelen voor toekomstig ruimtelijk beleid en hoe dat ten uitvoer kan worden gebracht.

Vertel het je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.