De burger centraal: Woldwijk op congres Binnenlands Bestuur

Als afgevaardigden van de CV Woldwijk en haar samenwerkings-partner, de gemeente Ten Boer, presenteerden Jan Does en Peter Homan op 13 december j.l. het proefproject Woldwijk in Haarlem. Daar vond een congres plaats van het overheidstijdschrift Binnenlands Bestuur met als thema “de burger centraal”.  Behalve Woldwijk werden nog acht andere proefprojecten gepresenteerd. Gemeentebestuurders, ambtenaren en professionals, die werken aan de nieuwe omgevingswet, konden op deze wijze kennis nemen van de lessen die in de verschillende projecten zijn geleerd. Tussen de andere projecten valt die van Woldwijk in het bijzonder op omdat het geheel vanuit de gemeenschap is opgezet en zelfstandig opereert. Het project beslaat vele doelen die als opgave gelden voor het vormgeven van de nieuwe omgevingswet: autonomie, meer verantwoordelijkheid bij de burger, regelluwte, bijzondere vorm van participatie en draagvlakverwerving en meer.

Dit gegeven bracht verschillende deelnemers aan de bijeenkomst ertoe om zich verder te verdiepen in het project en om eens te komen kijken. Ook is te verwachten dat de CV gevraagd wordt om haar kennis in te brengen in andere projecten waarbij met de regelgeving wordt geëxperimenteerd.

Voor Woldwijk en de gemeente Ten Boer/Groningen een geslaagde dag. Het is goed dat het project steeds meer wordt gezien en begrepen.

Vertel het je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.