De meerwaarde van Ecodorpen

Aardehuis in Olst

“De meerwaarde van Ecodorpen”, dat was de titel van het symposium dat het Netwerk Ecodorpen afgelopen donderdag 27 september organiseerde in Olst. Sieger de Vries van Mas con Menos/Staatjevrij en Annie Postma namens de gemeente Ten Boer waren daar aanwezig om te vertellen hoe er op Woldwijk is omgegaan met het bestemmingsplan, de vergunningverlening en het Bouwbesluit.
De bijeenkomst werd geopend door wethouder Marcel Wind van Olst, de plaats waar al jaren de Aardehuizen vanuit de trein te zien zijn. In de ontmoetingsruimte bij de Aardehuizen vond ook de lunch plaats. Verder was er een keur aan workshops, pitches en inleidingen over de Omgevingswet, financiering van ecodorpen, bestemmingsplannen, de ecodorpen Boekel, Bergen en Noordeland (Ter Apel), het netwerk ecodorpen nationaal en internationaal, en nog veel meer.

Meer informatie over het symposium op de website van het Netwerk Ecodorpen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.