Lutje Hoeskes

In de Energy Barn vond vanmiddag de manifestatie  “Wonen in lutje hoeskes” plaats, een initiatief van de gemeente Groningen en Platform Gras naar aanleiding van een initiatiefvoorstel van de Partij voor de Dieren en GroenLinks in de Groningse gemeenteraad.

Manifestatie

De manifestatie werd voorafgegaan door een fietstocht door de stad langs mogelijke locaties voor Tiny Houses. In de Energy Barn werden vervolgens alle mogelijke aspecten van Tiny Houses belicht. Architecten, ontwerpers, bewoners, initiatiefnemers, ambtenaren en andere deskundigen op het gebied van wonen en duurzaamheid vertelden in korte inleidingen over bv. regelgeving, functionaliteit, tijdelijk wonen, duurzaamheid etc.
Daarna kon met de inleiders in kleine groepjes en één-op-één worden verder gepraat.

Woldwijk

Namens de coöperatie Woldwijk was Peter Kiers aanwezig, hij hield een korte inleiding over de wederkerigheid tussen Tiny Housebewoners en de omgeving: wat zoeken de diverse groepen kleine huisjeszoekers en in welke omgeving past welke groep het best en kunnen omgeving en Tiny Housecommunity elkaar versterken.

Vervolg

Daarnaast kunnen mensen die verder willen meedenken over bv. locaties in de stad Groningen zich binnenkort aanmelden op de website “Wonen in Lutje Hoeskes” om in oktober een tweetal bijeenkomsten bij te wonen. Ook het verslag van vandaag komt op die website te staan.

:

Vertel het je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.