Nieuwe tuinder op zelfoogsttuin

Dit voorjaar gaat een nieuwe tuinder van start op de zelfoogsttuin. Hij heet Arjen de Witte en hij stelt zichzelf hieronder voor:

Met plezier stel ik mij voor als nieuwe tuinder van de Zelfoogsttuin in Ten Boer. Komend groeiseizoen zal ik de zelfoogsttuin zaaien, aanplanten en verzorgen.

Begin vorig jaar startte ik met vrijwilligerswerk bij de biodynamisch tuinderij “de Eemstuin” om ervaring op te doen voor een eigen avontuur als tuinder. Ik heb veel geleerd over het telen van groenten. Van grondbewerking tot oogsten. allemaal volgens de biodynamisch principes.

Dit seizoen mag ik al mijn opgedane kennis en ervaring gaan toepassen. Ik heb enorm veel zin om verse en eerlijke groenten te telen voor de leden van de zelfoogsttuin. Zoals de vorige tuinder ga ik verder met telen op ecologisch wijze en gebruik ik uitsluitend biologisch plantengoed en zaden.

Op dit moment zijn we druk bezig om de grond klaar te maken voor het groeiseizoen dat voor de deur staat. Er kan bijvoorbeeld nu al winterharde spinazie in de volle grond worden gezaaid en begin maart kunnen de eerste opgekweekte plantjes al uitgeplant worden. Kortom er is veel te doen.

Wil je meer weten over de zelfoogsttuin, een keer langskomen of misschien zelfs lid worden komend seizoen. Kijk dan op de website voor meer informatie of stuur een mailtje.

Ik wens iedereen een groeizaam seizoen en wellicht tot op de tuin.

Arjen de Witte

Website: http://www.zelfoogsttuin-tenboer.nl/
Mail: info@zelfoogsttuin-tenboer.nl

Vertel het je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.