Raad stemt in met plan Woldwijk

Foto: Anita Pepping
Foto: Anita Pepping
Woensdagavond 25 november besprak de raad van Ten Boer het voorstel over Woldwijk (het voorstel met bijlagen is hier te lezen). Na een eerste ronde vragen en opmerkingen leek het nog spannend te worden. CDA en Algemeen Belang waren negatief, GroenLinks en ChristenUnie positief en de PvdA stelde nog een aantal vragen, maar leek ook positief. Uiteindelijk stemden GroenLinks, ChristenUnie, PvdA en de

fractievoorzitter van het CDA voor en Algemeen Belang en een fractielid van het CDA tegen.
De vragen en opmerkingen van de fracties gingen vooral over de beheervorm en de financiele kant van de zaak. Ook werd gevraagd naar de mogelijkheid om als gemeente nog grip te houden op de 40 hectare voor bv. woningbouw.
Namens het college kon wethouder Annie Postma de meeste twijfels wegnemen, maar voor een aantal raadsleden was dat niet genoeg.
Maar omdat de meerderheid van de raad instemde kunnen gemeente en initiatiefnemers aan het werk. Er is nog veel werk te verzetten, maar nu wel in de wetenschap dat de uitvoering van de plannen mogelijk is. In de maand december zal bv. verder gewerkt worden aan het opzetten van de cooperatie en alle afspraken die daaromheen gemaakt moeten worden, er zijn vervolggesprekken met de provincie en de eerste afspraken over wie waar een plek krijgt zullen gemaakt worden. Maar er zal ook ruimte gemaakt worden voor een moment om te vieren dat “Woldwijk” een feit is.

Vertel het je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.