Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop ecologisch bouwen

2 februari 2019 @ 09:30 - 19:30

€125,

Wat kun je leren:

– Stuccen met leem – (en buiten met kalk bij mooi weer). Je leert de beginselen van stuccen met leem, welke gereedschappen je nodig hebt en je leert hoe je op de juiste wijze bewapening in de leem aanbrengt tegen scheurvorming en gaan we stuccen op verschillende ondergronden.

– Ecologisch isoleren – We gaan isoleren met houtvezelplaten (hét eco alternatief voor gipsplaten, glas- en steenwol) en hennep. Je leert hoe je op ecologische wijze isoleert, hoe je zorgt voor een gezond binnenklimaat in je huis en we gaan een muur opbouwen met verschillende isolatiematerialen.

– Houtbewerking/timmeren – We gaan een traditionele houtskeletmuur bouwen en deze op ecologische wijze isoleren en vervolgens afwerken met leemstuc. Je leert daarnaast werken met verschillende professionele gereedschappen voor uiteenlopende timmerwerkzaamheden.

– Theorie – Tijdens de workshop gaan we dieper over het bouwen met stro, leem, hennep en rondhout, we behandelen de werking van de grote rocketstove leemkachel, de pizzaoven en het bijzondere reciprocale dak. En er is natuurlijk ruimte voor al je vragen.

Wanneer: 2 februari 2019. De dag begint om 9.30 uur en duurt tot ±19:30 uur. We sluiten af met een gezamelijke maaltijd in de Wereldhuiskamer.

Kijk op www.masconmenos.nl/over/ voor meer info.

Gegevens

Datum:
2 februari 2019
Tijd:
09:30 - 19:30
Kosten:
€125,
Site:
www.masconmenos.nl

Organisator

Mas con Menos
Bekijk de site van Organisator

Locatie

In en rond de boerderij Woldwijk
Wolddijk 7
Ten Boer,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.