Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Toneelgroep Depot Z speelt Gidsland

21 april 2023 @ 20:30 - 23 april 2023 @ 14:30

Locatie-amateurtoneelgezelschap Depot Z uit Haarlem speelt in het weekend van 21 tot en met 23 april het toneelstuk Gidsland in boerderij Dijkshorn op Woldwijk in Ten Boer. Eén van de thema’s van het stuk is de aardbevingsproblematiek. Ook het asielbeleid, een ander actueel onderwerp, is een thema in de voorstelling. Depot Z wil Gidsland, met deze thematiek, niet alleen in Haarlem, maar ook in Groningen spelen.

Het kabinet is op een geheime locatie bijeen voor crisisoverleg over een menswaardig asielbeleid. De bewoonster van een door de aardbevingen getroffen boerderij in Groningen vecht voor een schadevergoeding. Een jonge documentairemaker wil groen licht van de omroep krijgen voor een nieuw, journalistiek programma. Later treffen de drie elkaar in een live talkshow op televisie. Terwijl het hele land zich voor de buis verzamelt, storten ze hun hart uit in een uitzending die niemand had voorzien. 

Gidsland gaat over de Nederlandse identiteit, over polderaars, opportunisten en idealisten. Over een land dat de weg wijst wanneer er niets aan de hand is, maar hoe gedragen we ons wanneer er wel iets op het spel staat?

Gidsland is in 2017 geschreven door Nathan Vecht voor het Amsterdamse toneelcollectief Mug met de gouden tand. Daarna is het in 2019 door Depot Z in Haarlem opgevoerd. Maar de thematiek blijft onverminderd actueel. Vandaar dus nu een reprise in Ten Boer.

De voorstelling wordt in het weekend van vrijdag 21 april tot en met zondag 23 april 2023  een aantal keren gespeeld in de Hoeve Dijkshorn op Woldwijk in Ten Boer (Wolddijk 7, 9791 TD Ten Boer). Alle vier reguliere voorstellingen zijn uitverkocht. Extra voorstelling op zondagmorgen om 11 uur!

Kaartjes voor de voorstelling die 90 minuten duurt kosten 14 euro. De eerste voorstelling, een try out, is vrijdagavond 21 april om 20.30 uur. Op zaterdag 22 april zijn er twee voorstellingen: om 14.30 uur en 20.30 uur en op zondag 23 april een matinee om 14.30 uur.  Bij veel belangstelling worden mogelijk nog extra voorstellingen ingelast. Wil je er bij zijn? Reserveer je kaart(en) door te mailen naar mail@depotz.nl ovv telefoonnummer, naam, welke dag en tijd.

Gegevens

Begin:
21 april 2023 @ 20:30
Einde:
23 april 2023 @ 14:30
Evenement Tags:
, ,
Site:
www.depotz.nl

Organisatoren

Coöperatie Woldwijk
Toneelgroep Depot Z

Locatie

Boerderij Dijkshorn/Woldwijk
Wolddijk 7
Ten Boer,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.