Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groene Dag 2023

14 oktober 2023 @ 10:30 - 16:00

De ingrediënten van deze Groene Dag zijn een wildplukworkshop, een lunch en een film. Tijdens een wandeling over het Woldwijkterrein laten Tim Horneman en Leah Groeneweg van In het Wilde Weg de deelnemers aan de workshop zien welke wilde planten en bloemen je kunt eten en wat voor gerechten je er mee kunt maken. De zelf geplukte planten worden vervolgens door Leah en Tim gebruikt om soep mee te bereiden. Aanvulling op het menu komt van groente uit de zelfoogsttuin van Woldwijk en van de Eemstuin in Uithuizermeeden. Daarnaast is er biologisch brood.

Jouke Anema van de Eemstuin in Uithuizen is één van de hoofdpersonen van de film “Weg uit de stad”. Deze documentaire van de bekende Groninger regisseur Tom Tieman volgt twee stellen die van de stad naar het platteland verhuizen en daar hun weg proberen te vinden. Jouke en zijn partner zijn in Uithuizermeeden de Eemstuin begonnen, een biologisch-dynamische tuinderij. Na de film vertellen Jouke en Tom over de film en beantwoorden ze vragen van het publiek. Ook horen we hoe het nu gaat op de Eemstuin.

Onder aan de pagina vind je nog meer informatie over de wandeling, de lunch en de film. En over de mogelijkheid daarna nog mee te gaan met een rondleiding over Woldwijk en mee te eten met de maandelijkse pizza-avond.

Programma

10.30 uur: wildplukworkshop
13.00 uur: lunch
14.30 uur: film “Weg uit de stad”

Aanmelden en betalen

Er zijn verschillende combinaties mogelijk, maar natuurlijk kun je ook de hele dag aanschuiven. Je aanmelding is pas rond, wanneer je betaald hebt. Wil je erbij zijn? Stuur dan een mail naar groenedag@woldwijk.nl met de programmacombinatie van je keuze, het aantal personen dat je opgeeft en liefst ook een telefoonnummer.

Wildplukworkshop en lunch: € 10,-
Lunch en film: € 10,-
Hele programma: € 15,-

Tot slot

Vanaf vrijdag 13 oktober vind je op www.woldwijk.nl/groenedag14oktober de laatste informatie over het programma en een telefoonnummer dat je in “noodgevallen” kunt bellen. Los daarvan zijn we bereikbaar via het emailadres info@woldwijk.nl

Kom je uit de buurt, kom dan op de fiets! Parkeren met de auto kan zonodig op het parkeerterrein achter zorgcentrum Innersdijk.
De lunch en hapjes bij de koffie en thee zijn vegetarisch. Met andere diëetwensen kunnen we helaas geen rekening houden in de voorbereiding.

MEER INFORMATIE OVER HET PROGRAMMA OP www.woldwijk.nl/groenedag14oktober

Gegevens

Datum:
14 oktober 2023
Tijd:
10:30 - 16:00
Evenement Tags:

Organisator

Coöperatie Woldwijk
E-mail
info@www.woldwijk.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

In en rond de boerderij Woldwijk
Wolddijk 7
Ten Boer,
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.