Studenten Hanzehogeschool onderzoeken tiny houses

Op 4 december meldde zich al vroeg, rond 9 uur, een groep van zes studenten van de Hanzehogeschool bij de Tiny Houses op Woldwijk. Ze studeren aan de School of Architecture and Built Environment (SABE) en hebben drie docenten bij zich.  Voor het kenniscentrum Noorderruimte van de Hanzehogeschool doen ze onderzoek naar Lutje Westpark, het tinyhousesproject dat in Westpark in Groningen van start is gegaan. 

SABE-studenten
studenten van de Hanzehogeschool


Met Jan Does van 132co en Rox Menses en Gerard Ruiter van de Coöperatie TinyHouseWoldwijk willen ze graag praten over de ontwerpregels waaraan het bouwen van tiny houses zouden moeten en kunnen voldoen om een zekere kwaliteit te kunnen garanderen.
Ook is één van hun onderzoeksthema’s in hoeverre de woonvorm afwijkt van “gewone” woonsituaties en welke sociaal-economische vraagstukken ten grondslag liggen aan de vraag naar deze woonvorm.  Anders geformuleerd: waarom is er op dit moment zoveel belangstelling voor het wonen in Tiny Houses? Eén van de aspecten die in dit eerste gesprek al kwam bovendrijven is de klimaatproblematiek. Met Jan Does zullen de studenten in een reeks gesprekken deze vraagstukken verder onderzoeken.

Vertel het je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.