Gemeente draagt grond en boerderij over aan coöperatie

Afgelopen donderdag 15 december was een belangrijke dag in het bestaan van de nieuwe coöperatie Woldwijk. Door het zetten van de handtekeningen van wethouder Annie Postma en de coöperatiebestuurders Wout Brinkhuis en Ruud van der Kraats werd de grond en de boerderij van Woldwijk overgedragen aan de coöperatie.

Er werden nog twee documenten ondertekend: een intentieovereenkomst tussen gemeente en provincie om samen te werken om Woldwijk tot een succes te maken, ook waar het gaat om regelgeving en vergunningen.

En tot slot werd door twee aspirantleden, de agrariërs Henk Kooistra en Adrian Langereis de intentie ondertekend lid te worden op korte termijn. Om de precieze afspraken met de twee aspirantleden nog niet helemaal vast waren gelegd, is voor deze tussenstap gekozen.

De bijeenkomst werd geopend door burgemeester Van de Nadort, die het “misschien wel een historisch moment” noemde. 
Filosoof Bram Esser liet zijn licht schijnen over Woldwijk en bood het bestuur, de gedeputeerde en alle andere aanwezigen een flesje Pionierbier aan.

 

 

 

 

Vertel het je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.